Startsida   Priser   Schema   Ledarna       Styrelsen   Föreningen   Arkiv   Kontakt
 
     
   
   

Dansgrupper

Barndans

I Barndans och Danslek träffas föreningens yngsta medlemmar för att röra sig till musiken och leka fram danser och egna koreografier. Under terminens gång får barnen bekanta sig med takt, rytm, olika musik- och dansstilar, men även testa på att använda dans som ett instrument för eget skapande.

I den här gruppen är det inte enbart fokus på själva dansmomentet, trots att barnen alltid gör en enastående insats på våra uppvisningar, utan vi betonar hellre vägen dit. Barnen lär sig mest om de själva får leka, lära och testa sig fram inom dansen.

Dans är bra för små barn. Det är socialt och främjar barns utveckling inom många områden, inte bara inom dans, utan även när det gäller bl.a. kroppsuppfattning, språkutveckling och empatiträning.

 

Street

Streetfunk är en kombination av olika typer av dans hämtade från gatan. Styrka och flexibilitet tränas sida vid sida med kombinationer, där vi blandar Old- och New School med det som för tillfället inspirerar den enskilda läraren, därför kan stilen också variera mycket från ledare till ledare.

På Danskompaniet arbetar vi efter tema, vilket också påverkar våra låtval, men annars dansar vi mestadels till hiphop och r'n'b

 

Jazz

I jazz arbetar vi med uttryck och känsla i musiken, som inriktar sig på showframträdande. Lektionerna börjar alltid med en uppvärmning som grundar sig på jazzteknik, där vi bygger upp styrka och smidighet, följt av diagonalövningar och olika danskombinationer.

Varje termin arbetar Danskompaniet med ett speciellt tema där låtval är mycket varierat och genomtänkt. Vid slutet av varje danstermin knyts temat ihop med en fantastisk show.

 

Show

Med grunden i jazz tar showen steget ut på scenen redan i danslokalen. Vi övar på att finna uttryck och känslor i både kropp och ansikte.

 

Aerobic

Aerobic för alla. Ett roligt pass där vi svettas tillsammans.